Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productlijn Adèle Royale staat voor premiumproducten met een bite

"„Continu nieuwe teeltproeven in Zwitserland"

Knapperige vingeraubergines, kleurrijke snackpaprika's en mooie punttomaten. Sinds meer dan zes jaar staat de productlijn Adèle Royal voor buitengewone producten van eersteklas kwaliteit. Zodra een soort succesvol geteeld wordt in Spanje, worden de gewassen ook in Zwitserland geplant. Op deze wijze wordt het assortiment continu uitgebreid, aldus de exclusieve distributeur Christian Keller.


Paprika's en vingeraubergines van de productlijn Adèle Royal

De eerste producten uit Zwitserse teelt zijn al op de markt gebracht. Pas over drie weken gaat het echter werkelijk van start met de tomaten uit verwarmde teelt. "We houden ons voortdurend bezig met proefteelt: dat wil zeggen dat we de variëteiten die we reeds succesvol in Spanje geteeld hebben, ook hier in Zwitserland proberen te telen. Monterosa is daar een voorbeeld van: deze mengeling tussen vleestomaat en Coeur de Boeuf laat zich echter niet zo eenvoudig cultiveren. In de winter ging het heel goed in de Spaanse teelt en daarom hebben we de Monterosa ook in onze Zwitserse kassen geplant'', vertelt Christian.



Premiumproducten
Een ander ras dat men wellicht toekomstig ook in de Zwitserse teelt aantreft, is de Adora. Deze vleestomaat, die intensief van smaak is, wordt momenteel alleen nog maar in Spanje geteeld en wordt bijzonder positief ontvangen. Datzelfde geldt voor de zogenaamde Ramiro-paprika, een rode variëteit die het hele jaar door met herkomst uit Spanje wordt aangeboden. Christian: "Dit ras wordt weliswaar ook bij ons in Zwitserland geplant, maar de teelt is relatief duur. Vooral in de zomer zijn er onder andere Nederlandse producten verkrijgbaar die tegen zeer gunstige prijzen verkocht worden. Daarvoor kunnen we onze premiumproducten echter niet aanbieden en in tegenstelling tot andere productgroepen bestaat er bij paprika ook geen grensbescherming.''



Aanvragen uit buurlanden worden eveneens door de relatief hoge prijzen verhinderd. Maar de consumenten in Duitstalig Zwitserland zijn momenteel grotendeels bekend met de kwalitatief hoogwaardige producten uit eigen land. "Snackkomkommers zijn momenteel heel populair bij onze klanten, net als de unieke vingeraubergines. Deze aubergines bieden we inmiddels eveneens 12 maanden per jaar op de markt aan en telen we normaal gesproken vanaf mei tot begin oktober in Zwitserland.''



Exclusief
Adèle Royal is een in 2011 gelanceerd premiummerk van EO Keller en werd vernoemd naar de moeder van de eigenaar. Inmiddels omvat het assortiment komkommers, paprika's, tomaten, aubergines en abrikozen. De Zwitserse productie vindt op twee vestigingen plaats met een totaal areaal van circa 20.000 m2. De exclusieve distributeur EO Keller verkoopt de producten aan supermarkten (Coop & Migros) en de gastronomie, evenals als losse producten aan weekmarkthandelaren. Het bio-aandeel van het aanbod groeit voortdurend en omvat momenteel circa 10 procent van de totale teelt.

Verdere informatie:
EO Keller AG
Christian B. Keller
Engros-Markthalle
Aargauerstrasse 1a
8048 Zürich, Schweiz
Tel:+41 44 406 87 77

Publicatiedatum: