Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sorteermachine voor delicaat fruit

Kant-en-klaar fruit, juiste mate van rijpheid en goed voor de consument zijn een aantal omschrijvingen die vaak worden gebruikt. Maar deze 'heilige eisen' botsen met automatische sortering. "De machines, die nu worden gebruikt, kunnen automatisering en respect voor het product niet met elkaar combineren. Wij hebben een nieuwe machine ontwikkeld die dat wél kan en het is echt innovatief want dit is nog niet op de markt," zegt Nicola Antonaci van Zetapack.



De innovatieve machine heeft een cirkelvormig kaliber. Het product blijft circuleren totdat deze wordt gekozen door een werknemer. Een beetje zoals een bagageband op een vliegveld. Het product wordt met beleid behandeld omdat het alleen handmatig wordt belast zoals ook bestaat in andere sorteermachines. Op deze manier worden delicate producten niet beschadigd.



"Het echte innovatieve aspect zit hem in de sortering en de afvoer. Door middel van software en de mate van rijping die de klant wil, kunnen de producten worden ingedeeld op gewicht, kaliber en kleur. Elk station correspondeert met een kalibratie en de werknemer krijgt middels een led-lampje een seintje dat hij het fruit moet oppakken," zegt Antonacci.



Als het lampje brandt, dan moet het product worden gepakt en in de verpakking worden gedaan. Het kan niet verkeerd gaan, omdat het fruit dat overeenkomt met de posities die eraan voorafgaan en die volgen, van een andere kleur zijn. De snelheid is hoog, bijna als een traditionele sorteermachine, alleen zijn er in dit geval geen automatische kantelingen, omdat de bedoeling juist is om kant-en-klare producten te verwerken.



"Op dit moment behalen we goede resultaten met de nashi-peer maar tests laten ook goede resultaten zien op andere soorten delicate producten. Het is echt een revolutie. Er zullen ten slotte geen excuses meer zijn voor de verwerking van delicate producten."


Nicola Antonacci en Stefano Zoli

Zetapack is aanwezig tijdens MacFrut, hal D1 stand 89.

Contact:
Zetapack
Sede Legale
Via Montalti, 7
47521 Cesena (FC) Italië
Tel.: (+39) 335.6878235
Email: nicola.antonacci@zetapack.it
Web: www.zetapack.it
Publicatiedatum: