Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ine Potting, Scherpenhuizen:

"Ik geloof dat de markt de grotere avocadovolumes deze zomer kan hebben"

Tholen - Zowel Peru, Mexico als Zuid-Afrika verwachten deze zomer grotere avocadovolumes. Toch maakt Ine Potting, dit jaar aangetreden als Senior Import Manager bij Scherpenhuizen, zich geen zorgen voor een overaanbodsituatie. "Ik ben ervan overtuigd dat de markt deze volumes aan kan en dat de vraag nog steeds groter dan het aanbod zal zijn."

"Vanuit Peru wordt er een 20% hogere productie verwacht en ook voor Mexico en Zuid-Afrika wordt over dezelfde groeipercentages gesproken. Nu moet dat uiteindelijk allemaal nog blijken, maar het volume zal in elk geval hoger liggen", vertelt Ine. "Tijdens de Fruit Logistica merkte ik dat er de nodige scepsis was over de marktvooruitzichten, maar ik heb die niet."



"De aanvoer vanuit Mexico zal vooral georiƫnteerd zijn op de 'States' en daarnaast is een markt als China behoorlijk in opkomst. De volumes, die daarheen gaan, zijn nu nog onvergelijkbaar met Europa, maar het is wel een markt met veel potentie waar Europese afnemers rekening mee moeten houden. Nergens zijn de eisen zo streng als Europa en dat maakt het voor producenten veel aantrekkelijker om hun avocado's naar andere bestemmingen te sturen. In mijn optiek zou Europa daar echt wat aan moeten doen."

"Momenteel is de markt vrij leeg. Peru is op gang aan het komen, er zijn wat aankomsten uit Mexico en Zuid-Afrika, maar de volumes zijn nog niet groot. Waar we normaal na Pasen altijd een klein dipje zien, verwacht ik dat de prijzen zich voorlopig wel op dit niveau zullen handhaven", zegt Ine. Daarna is het weer wachten op de grote volumes die in juni op de markt komen, wat een neerwaarts effect op de prijzen zal hebben. De maand augustus is meestal voorraden wegwerken en rustig in verband met de vakanties, waarna de vraag vanaf medio september weer zal aantrekken."

Voor meer informatie:
Ine Potting
Scherpenhuizen
Mob: 06-10064341
i.potting@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl