Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chiquita investeert in nieuwe reefercontainers

Om het transport verder te verduurzamen, breidt Chiquita de vloot Star Cool Integrated containers verder uit. Door de controleerbare atmosfeer in de containers wordt de kwaliteit van de bananen beter.

Een nieuwe lading van 2.500 Star Cool Integrated containers van Mearsk Container Industry (MCI) wordt ingezet door Chiquita. 1.000 containers zijn uitgerust met het Star Cool systeem om de atmosfeer te controleren. Door de rijping van de bananen te controleren garandeert het systeem een transporttijd van 45 dagen voor de bananen om in goede conditie aan te komen met een lange houdbaarheid in de supermarkt.

Het transport van bananen over grote afstanden is een uitdaging. Als er te veel zuurstof in de container aanwezig is, rijpt het fruit. Met het Star Cool systeem wordt de atmosfeer uitgebalanceerd en kunnen importeurs de zuurstof-, dioxide-, en stikstof niveaus in de container monitoren.

Chiquita is niet alleen een grote producent van bananen, maar met de Great White Fleet ook een grote transporteur. "Elke lading kan zorgvuldig gecontroleerd worden," aldus Stefano Di Paolo. "Dat is essentieel om de beste kwaliteit te leveren."

Het systeem in de containers reduceert in korte tijd het zuurstofgehalte in de container, waardoor rijping wordt gestopt. Daardoor kunnen de bananen over grotere afstanden verscheept worden. "We zijn trots dat Chiquita wederom de Star Cool containers geselecteerd heeft om de transporten te optimaliseren," aldus Søren Leth Johannsen, Chief Commercial Officer, MCI. Bekijk hier een animatie van de Star Cool.

Met de nieuwe containers kan Chiquita ook gebruik maken van de StarConomy software, waarmee het energieverbruik gehalveerd kan worden zonder gevolgen voor de lading.

Meer informatie:
Tanja E. Kjaersgaard
Maersk Container Industries
Tel: +45 3363 5223
Email: tanja.kjaersgaard@mcicontainers.com

Publicatiedatum: