Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

NASA stuurt MAP-verpakkingen met AGF de ruimte in

PEAKfresh uit de Verenigde Staten heeft laten weten dat de National Aeronautics and Space Administration (NASA) PEAKfresh AGF-zakken gebruikt heeft voor de bevoorradingsmissie van het Internationale Ruimtestation ISS met de SpaceX CRS-14. 

De PEAKfresh zakken die NASA gebruikte, zijn dezelfde als die in het hele land bij retailers te koop zijn. De zakken hebben een formaat van 30,5 x 40,60 cm en werden door NASA gebruikt voor groenten en fruit zoals tomaten, appelen en wortelen. Voor de lancering werden de producten gewassen, gedroogd en in de PEAKfresh-zakken verpakt. Eenmaal aangekomen in het ruimtestation zullen de producten in hun verpakking bewaard worden tot de astronauten ze consumeren. 

De MAP (modified atmosphere packaging) zakken van PEAKfresh werden speciaal voor AGF ontwikkeld. MAP-producten modificeren de samenstelling van de lucht rondom het verpakte voedsel waardoor de versheid behouden blijft. De effectiviteit van PEAKfresh is te danken aan een natuurlijk mineraal dat ethyleen absorbeert. Dit gas veroorzaakt de overmatige rijping en uiteindelijk ook het bederf van groenten en fruit. Hierdoor blijven in PEAKfresh verpakte producten tot wel twee à drie keer zo lang vers. 

"PEAKfresh biedt telers, verladers en retailers al vele jaren oplossingen om de versheid van producten te behouden, van veld tot bewaring en gedurende het transport," legt PEAKfresh-directeur Greg Ganzerla uit. "De zakken voor huishoudelijk gebruik zijn de nieuwste aanvulling op ons assortiment en de reacties van consumenten zijn tot nu toe overweldigend geweest. We zijn vereerd dat NASA onze PEAKfresh-verpakkingen gebruikt voor de bevoorrading van het ISS en ik ben er zeker van dat deze producten aan hun eisen met betrekking tot de houdbaarheid zullen voldoen."


Voor meer informatie:
Sally Anderson
PEAKfresh USA
Tel: +1 (949) 598-9545
Publicatiedatum: