Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Del Monte positief over Amerikaans blauwe bessenseizoen

Del Monte Fresh Noord-Amerika is optimistisch over het binnenlandse blauwebessenseizoen dat in maart is begonnen en tot september zal duren. Het seizoen vangt in de zuidelijke en oostelijke staten aan en verplaatst zich vervolgens naar Californië en tot slot naar British Columbia. 

Het importseizoen uit Chili werd afgesloten met grotere volumes dan voorgaande jaren en hierdoor kan Del Monte blijven beantwoorden aan de groeiende belangstelling van haar retail- en foodserviceklanten. 

"De vraag naar verse blauwe bessen is de laatste tien jaar gestaag gegroeid in de Verenigde Staten. De consumptie per hoofd van de bevolking is verdrievoudigd ten opzichte van 2005 en bedraagt 680 gram," vertelt Dennis Christou. "Del Monte is al ruim 25 jaar lang een belangrijke speler op het gebied van de teelt en export van premium blauwe bessen in Chili en we blijven onze productie uitbreiden om aan deze groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Een groot voordeel is dat we onze Del Monte Fresh Cut-tak hebben die deze producten ook ondersteunt."

In Mexico begint het blauwebessenseizoen in het vroege najaar. 

Voor meer informatie: 
Gabriela Reyes
Del Monte Fresh Produce N.A., Inc.
Tel: +1 (305) 520-8400 
Publicatiedatum: