Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Elena Rogojnikova van Hagé International:

"Limemarkt onder druk"

Tholen - In verband met het koude weer en de hoge luchtvochtigheid door de regen in Mexico zijn er geen Mexicaanse limes beschikbaar. Ook door de regen kampen de Braziliaanse telers met kwaliteitsproblemen en lichte kleur. "Door deze factoren staat de markt van limes onder druk. Aan ene kant is die overspoeld door kwalitatief mindere limes die tegen veel te lage prijzen worden aangeboden. Aan de andere kant er is nog altijd vraag naar kwalitatief goede en mooi gekleurde limes", vertelt Elena Rogojnikova van Hagé International.

"Vanzelfsprekend doen we onze uiterste best om onze klanten te voorzien van de kwalitatief beste limes die momenteel beschikbaar zijn. Onze limes voldoen altijd aan de MRL-eisen van de retailketens en wat ook heel belangrijk is, ze zijn 100% sociaal gecertificeerd. De Mexicaanse limes waar wij in april weer mee starten, beschikken over Smeta en de Braziliaanse over BSCI certificering. Als participant van het IDH-convenant vinden wij het zeer belangrijk dat de leveranciers van al onze producten afkomstig uit de zogenaamde risicolanden sociaal gecertificeerd zijn en voldoen aan de eisen van ons retailklanten. Maar het is natuurlijk ook voor ons van zeer groot belang dat de telers en medewerkers in de landen van herkomst van ons producten op een eerlijke manier worden behandeld", zegt Elena. "De producenten verwachten gelukkig een verbetering van de weersomstandigheden en wij kijken dan ook uit naar een succesvol verkoopseizoen."


Voor meer informatie:
Elena Rogojnikova
Hagé International
+31 180 657 895
E.Rogojnikova@thegreenery.com
www.hage-international.nl