Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zeer goede kwaliteit

Gele kiwi's op de markt in Nederland

De Jintao kiwi van Jingold is op zaterdag 24 maart 2018 op de markt gebracht in Leiden, Zuid-Holland. "Het gaat om de laatste beschikbare gele kiwi's. Het seizoen voor deze variëteit was zeer positief. Op een later moment maken we de balans op, maar de verkoop was goed. De kwaliteit was uitzonderlijk. We exporteren dan ook al lange tijd grote hoeveelheden naar Nederland," zegt Patrizio Neri, president van het Jingold Constorium.



De kiwi's waren verpakt in verpakkingen van 500 gram en van het merk Kiwita gold. De prijs was 2,50 per bakje. Met dit merkteken identificeert het consortium het standaardproduct. Uit de traceerbaarheid op het etiket blijkt dat het verpakt was in de Agrintesa-verwerkingsfaciliteit in Gambettola (Forlì-Cesena).



"Het was een goed jaar voor de gele kiwi terwijl de groene het wat minder doet. De verwachtingen waren hoog maar de markt kon hier niet aan voldoen. Griekenland had veel kiwi's, maar in Italië waren de afmetingen niet goed en als gevolg daarvan de prijzen ook niet. Gelukkig zijn de gele kiwi's in alle opzichten goed en we verwachten geen problemen," zegt Neri.



De markt in Leiden is modern, geordend en schoon. Een ander Italiaans product dat werd aangeboden was de venkel van Sapori d'Italia uit Eboli. De prijs was twee euro voor een verpakking van 500 gram.



De prijzen van groenten en fruit op de markt in Leiden waren vergelijkbaar met die op de Italiaanse markt hoewel de aankleding en de middelen die beschikbaar waren voor Nederlandse verkopers in het algemeen beter leken.


Publicatiedatum: