Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
William Nannes, J.P. Beemsterboer Food Traders:

"Losse flodders op uienmarkt"

Tholen - Op de uienmarkt is het momenteel zoeken naar orders. "Het is niet druk, dat zie je ook goed in de exportcijfers terug. Wij richten ons op de export buiten Europa, maar dan zijn het toch veel losse flodders", constateert inkoper William Nannes van J.P. Beemsterboer Food Traders. "Er gaat heus wel eens een bootje weg, zoals deze week naar Mauritaniƫ, maar de grote volumes ontbreken."



Een opleving ligt volgens de inkoper ook niet direct in het verschiet. "Dan zou er ergens aanzienlijk meer vraag van moeten komen, zoals uit Braziliƫ, maar die export stelt momenteel niets voor en dat perspectief zie ik momenteel niet. De uien komen, zeker als we een laat voorjaar krijgen, heus wel op als we zo doorhobbelen, maar het is weleens makkelijker gegaan."



"Probleem is ook dat de telersprijzen aardig vast zitten. Met een weekexport van hooguit 15.000 ton en een sorteercapaciteit van 35.000 ton komt de verpakker daarmee klem te zitten, dat drukt de prijs. Net als de kwalitatief mindere partijen dat doen", vertelt William. "Daarnaast heb je nog te maken met het grote prijsverschil tussen de grove en de middelsortering. Dat remt de afzet ook, omdat veel spelers geen trek hebben om met een berg middels te blijven zitten."

Voor meer informatie:
William Nannes
J.P. Beemsterboer Food Traders
+31 226396408
wnannes@beemsterboer.nl
www.beemsterboer.nl