Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotendeels internationale aanmeldingen Tropical Fruit Congress

De eerste Europese topconferentie voor de mango en avocado tijdens de Macfruit 2018 kent een grote internationale belangstelling. Ongeveer 80% van van de tot nu toe aangemelde deelnemers (150) voor het Tropical Fruit Congress in Rimini, 10-11 mei, komt uit het buitenland.



Vooral de aanwezigheid van Zuid-Amerikaanse deelnemers valt op. Zuid-Amerika is verantwoordelijk voor 62% van de avocado-export (bron: World Avocado Organization). Andere aanmeldingen komen uit landen als de Dominicaanse Republiek, Colombia, het partnerland van Macfruit 2018, Peru, Braziliƫ maar ook uit de Verenigde Staten. Verder zijn er diverse inschrijvingen uit Afrika: Kameroen, Kenia, Soedan, Ethiopiƫ en Zambia.
Spanje is als grootste Europese producent van mango en avocado, goed vertegenwoordigd op het Tropical Fruit Congress: Frutas Montosa, Hortosabor, Reyes Gutierrez, Trops en Anecoop.

Vanuit importerende landen is er ook belangstelling. In veel landen is de consumptie van exoten met dubbele cijfers gegroeid (Zweden, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje). Europese importeurs zie zich hebben ingeschreven zijn: (uit Nederland) Nature's Pride, Liquidseal Fruit, Jaguar Fruit, Hall's Bv; (uit het Verenigd Koninkrijk) Ripe Now, Grencell en The Avocado Company; (uit Frankrijk) Thomas Nelson en Fruitrop; (uit Belgie) Special Fruit.
Tijdens het Tropical Fruit Congress krijgen alle deelnemers het Yearbook overhandigd met de cijfers van de productie en consumptie van mango en avocado. Een apart hoofdstuk zal gaan over de hoofdrolspelers van de keten.

Het Tropical Fruit Congress wordt georganiseerd door Cesena Fiera [Beurs van Cesena]. De sponsors van het evenement zijn AgroFresh, Aweta, Bertuzzi Food Processing, Cold Energy, Felix Instruments, Frunet, Ghelfi, Graziani, Mc Garlet, Nespak, Reyes Gutierrez, Sermac, Spreafico, Tr Turoni, Turatti, World Avocado Organization. Om verslag te doen van het congres hebben een vijftiental journalisten van internationale bladen accreditatie gekregen.

Het aantal deelnemers aan het evenement is beperkt: maximaal 300. De toegangskosten zijn 100 euro. Inschrijven kan via www.tropicalfruitcongress.com.


Voor meer informatie:
www.tropicalfruitcongress.com




 
Publicatiedatum: