Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frambozen en kersen uit Servië

In Servië worden steeds meer groenten en fruit geteeld en inmiddels zijn er vele Italiaanse aanbieders die steeds vaker zaken doen met Servische telers. "Het product dat met maar liefst 550.000 ton op nummer één staat zijn pruimen die bestemd zijn om te drogen. Daarna volgen appelen met 370.000 ton, kersen met 25.000 ton alhoewel dit oploopt naar 100.000 ton.


Frambozen

Ook aardbeien en blauwe bessen doen het goed in Servië. De regio Vojvodina is de belangrijkste regio voor groenten en fruit uit Servië, maar eigenlijk zien we dat het hele land zich steeds meer ontwikkelt als aanbieder van groenten en fruit. Zeker wat betreft de frambozen, want op dit gebied is Servië echt een wereldspeler," zegt Renzo Piraccini, president van MacFrut.


Groepsfoto met Renzo Piraccini en Luigi Bianchi van Macfrut

Piraccini heeft samen met directeur Luigi Bianchi een bezoek gebracht aan Servië, waar de presentatierondes van MacFrut werden afgesloten. Tijdens het evenement, georganiseerd in samenwerking met de Federatie van Servische landbouwconsortia en het Cermac Consortium, namen tal van grote groenten- en fruittelers deel.


Renzo Piraccini spreekt Servische telers toe 

Vojvodina kent een bloeiende fruitteelt van met name appelen, kersen en bosvruchten. De laatste jaren zijn duizenden hectaren bijgekomen en een deel van de teelt is uitbesteed aan Rusland. Hierdoor kan Servië de situatie die door het handelsembargo is ontstaan ten volle benutten. Om deze reden is er grote belangstelling voor een beurs als MacFrut, omdat veel Servische telers geïnteresseerd zijn Italiaanse teelt en technologie en op zoek naar nieuwe afzetmogelijkheden.

"Tijdens de volgende editie van MacFrut, die zal plaatsvinden van 9 tot 11 maart in Rimini, verwachten we dan ook veel bezoekers uit Servië en andere Balkanlanden," zegt Piraccini.

Voor meer informatie:
Cesena Fiera
Via Dismano 3845
47522 Cesena (FC) - Italië
Tel.: +39 0547 317435
Fax: +39 0547 318431
Email: info@macfrut.com
Web: www.macfrut.com 
Publicatiedatum: