Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limburgs fruit voor jonge voetbalfans

De Zuid-Limburgse fruittelers van de coöperatieve Fruitveiling Zuid-Limburg in Margraten zijn vanaf komend seizoen partner van 'Fortuna Verbindt', de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) tak van Fortuna Sittard. Ter stimulering van gezonde voeding ontvangen alle kinderen die Fortuna Sittard tijdens seizoen 2018-2019 in het kader van het Scholenproject bezoeken, gratis fruit afkomstig uit Zuid-Limburgse boomgaarden.



Fortuna Sittard draagt de maatschappij een warm hart toe. Met haar MVO-beleid wil de club een verbindende factor vormen in de samenleving. Eén van de aspecten waar Fortuna Sittard zich op richt is om mensen te stimuleren tot een gezonde en actievere leefstijl. In dit kader neemt Fortuna Sittard deel aan het landelijke initiatief Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). De doelstelling van het JOGG is jongeren bewust te maken van gezonde voeding en het maken van de juiste keuzes hierin. Terugdringen van overgewicht is hierbij het einddoel. Een van de JOGG-onderdelen vormt het Scholenproject 'Gezondheidstour Fortuna Sittard'. In dit kader ontvangt Fortuna Sittard basisscholen uit Zuid- en Midden-Limburg.



De gezamenlijke Zuid-Limburgse fruittelers hebben besloten in het JOGG-initiatief te participeren door in het seizoen 2018-2019 de kinderen die bij Fortuna Sittard op bezoek komen van gratis fruit (appelen en peren) uit Limburgse boomgaarden te voorzien. Initiatiefnemer is fruitteler Wim Notermans uit Hoogcruts-Noorbeek: "Fruit is heel gezond voedsel en daardoor een welkome snack voor kinderen. Om het JOGG initiatief bij Fortuna Sittard te ondersteunen, hebben we besloten om komend seizoen alle kinderen van fruit uit onze eigen Limburgse plantages te voorzien. Kinderen leren zo om gezond en regionaal te eten. De kalkrijke gronden, het warme klimaat en de goede zorg van de fruittelers maken dat in ons Mergelland het mooiste en lekkerste fruit groeit!" De gemeente Eijsden-Margraten, dat zich zelf profileert als "de bloesem van het zuiden", juicht het initiatief van de fruittelers toe.

Voorafgaand aan de wedstrijd Fortuna Sittard-Cambuur Leeuwarden, op vrijdagavond 23 maart om 20.00 uur, ontvingen de aanvoerders (namens de spelers) van beide teams, de scheidsrechter en zijn assistenten en de ballenjongens appelen en peren. Dit vormt het officiële startschot van deze MVO-actie.


Publicatiedatum: