Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slecht weer Spanje drijft vraag naar Egyptisch citrus op

Volgens Omar Abdelatty van Spica BV heeft het Egyptische citrusseizoen wat vertraging op gelopen. "We begonnen in november 2017. Deze late start was het gevolg van de trage rijping van de sinaasappelen gedurende het eerste deel van het seizoen," vertelt hij. "Het seizoen kwam echter wel meteen goed op gang. Zelfs voor de Kerst was de vraag naar citrus al sterk."

"Het trage Spaanse seizoen, wat het gevolg is van de slechte weersomstandigheden in de regio, heeft de vraag naar Egyptische sinaasappelen opgedreven," legt Omar uit. "Er is een toename van de vraag uit landen als Ierland, Denemarken en Polen."

Omar, sales- en marketingmanager bij deze in Rotterdam gevestigde AGF-importeur, legt uit dat de prijzen van Egyptische sinaasappelen van meerdere factoren te lijden hebben gehad. "De wisselende economische omstandigheden in Egypte en regelgeving van lokale overheden, waardoor subsidies zijn komen te vervallen, hebben hogere brandstofprijzen tot gevolg gehad," vertelt hij. 

"Vervolgens stegen de kosten voor arbeid en verpakkingsmaterialen enorm en ook dit heeft zijn weerslag op de prijzen van Egyptische sinaasappelen gehad. Daarnaast is het ministerie van Landbouw recent gestart met een campagne voor plaagbestrijding. Deze is bedoeld om de standaarden op één niveau te brengen waarbij aan alle eisen en regels kan worden voldaan."



Hij vertelt verder dat er in veel landen over de hele wereld vraag is naar Egyptische sinaasappelen. "Hiertoe behoren Nederland, Duitsland, Roemenië en Polen maar ook China, Sri Lanka, Bangladesh en Rusland." Spica importeert ook Navels en Valencia's in alle maten, afhankelijk van de seizoensbeschikbaarheid. 

Spica biedt op dit moment geen biologisch citrus aan maar Omar vertelt dat het bedrijf wel van plan is om hier in de toekomst mee te beginnen. Het bedrijf levert wel diepgevroren fruit, waaronder granaatappelen, druiven en aardbeien, evenals groenten zoals lente-ui, ijsbergsla, sperziebonen, zoete aardappelen en groene knoflook. 


Voor meer informatie: 
Omar Abdelatty
Spica BV
Phone: +31 (0) 10 7997437
Mobile: +31 (0) 64 0116303
Email: sales@spicabv.nl
www.spicabv.nl
Publicatiedatum: