Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deen heeft appelpers-primeur

Tholen - Appelsap ter plekke uit de appel persen, consumenten kunnen het vanaf vandaag zelf doen bij Deen IJburg in Amsterdam. "Deen heeft de wereldprimeur. Het is de allereerste supermarkt ter wereld waar je vers appelsap vanaf de appel kunt tappen zonder toevoegingen en zonder geen bewerkingen. Aan de ene kant staat een krat met appels, enkele seconden later heb je een fles met heerlijk verse appelsap", vertelt Menno Jonker van Thompe. Het bedrijf bracht de appelpers onlangs op de markt.



Zoeter en meer verzadigend
"Deze appelpers bij Deen IJburg is de eerste ter wereld die nu onder consumenten wordt getest. Het is veel zoeter dan sinaasappelsap, dat tegenwoordig ook vers geperst wordt in de supermarkten, dus met name kinderen zijn er dol op. Ook verzadigd verse appelsap meer, het is veel voller eigenlijk alsof je een appel drinkt," vertelt Menno.

Elstar
Uit de testen is gebleken dat de Elstar het meest geschikt is om vers appelsap van te maken. "Elstar is fris zoet van smaak. Het is een harde appel die veel sap en minder vruchtvlees bevat. Jonagold is bijvoorbeeld minder geschikt omdat het vruchtvlees daarvan kruimiger is. Prijstechnisch is Elstar natuurlijk ook aantrekkelijk. Je zou zelfs voor B-kwaliteit appels kunnen kiezen die je niet geschikt zijn als handappel maar wel als persappel."


De appelpers bij Deen IJburg

Locaties
De supermarkt is natuurlijk een geschikte plek voor een appelpers maar Menno denkt dat de pers voor meer locaties geschikt is. "In pretparken, op scholen, in ziekenhuizen, overal waar veel mensen komen. Ik kan me ook voorstellen dat een teler een appelpers koopt en neerzet op zo'n locatie. We hebben naast deze pers voor flesjes ook een To-go variant voor een beker appelsap. Die opereert stand-alone en heeft een voorraad van 50 kilo gekoelde appels. Op elke plek waar een blikjesautomaat staat kun je ook een appelpers neerzetten", besluit Menno.

Voor meer informatie:
Thompe BV
Pascalstraat 10
1446 TX Purmerend
Nederland
Tel: 0031 (0)299-764005
Mob. 0031-(0)-611254115
menno@thompe.nl
www.thompe.nl