Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe plant zeven nieuwe distributiecentra tot 2025

Rewe plant een verregaande uitbreiding van haar logistiekcapaciteiten tot 2025. Dit deelde Frank Wiemer, in het bestuur van Rewe verantwoordelijk voor logistiek, onlangs in Keulen mee. "De dynamische groei van onze levensmiddelhandel vereist extra magazijnen in heel Duitsland", zei Frank. "Zonder een nieuw logistiek offensief zouden we op de middellange termijn op capaciteitsgrenzen stuiten. Dat zou een negatieve uitwerking hebben op zowel onze kostenstructuren alsook op de kwaliteit van de logistieke dienstverlening voor onze winkels. Daarom zijn het bestuur en de raad van commissarissen van Rewe het erover eens dat we in de komende vier jaar aanvankelijk zo'n 600 miljoen euro hierin zullen investeren."



In totaal staat de bouw van zeven nieuwe logistiekcentra in de komende acht jaar gepland, die hoofdzakelijk voor de supermarkthandel van Rewe noodzakelijk zijn. "Daarbij richten we ons ook consequent op de verdere automatisering van onze logistiek", aldus Frank. "Met ons logistiekcentrum in Neu-Isenburg hebben we reeds veel ervaring met de automatisering opgedaan. Op deze basis kunnen we nu in doelgerichte mate automatisering in de nieuwe dc's toepassen. Daarbij zullen we ook de voorwaarden voor de latere inzet van robots scheppen, daar waar dit nodig zal worden."

Publicatiedatum: