Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
La Campiña, Peru

Gember en kurkuma zijn moeilijk te telen

De oogst van gember en kurkuma is een intensieve klus. De producten kunnen namelijk alleen geteeld worden in gebieden met met een hellingsgraad van minimaal 12%, 15% of 18%. Als dit niet het geval is dan houdt de bodem vocht vast. Gember en kurkuma behoren tot dezelfde plantenfamilie en vereisen zware grond met een lage vochtigheidsgraad. 

De coöperatie La Campiña wordt gevormd door 89 kleine telers die in totaal over een kurkuma- en gemberareaal van 179 hectare beschikken. De onderstaande video die zij op instagram plaatsten, geeft een goede indruk van de moeilijke oogstomstandigheden. De volumes van La Campiña worden voornamelijk aan Europa verkocht, hoewel er ook wat volumes voor de Verenigde Staten bestemd zijn. 

Publicatiedatum: