Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigenaren Jumbo keren 40 miljoen uit aan zichzelf

De eigenaren van supermarktketen Jumbo, de familie Van Eerd, keren zichzelf 40 miljoen euro uit. Een jaar eerder werd nog 20 miljoen euro dividend uitgekeerd.
Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) woensdag op basis van het jaarverslag van het familiebedrijf. In de jaren voor 2016 werd geen dividend uitgekeerd, omdat het concern toen bezig was met het verwerken van de overnames van de ketens Super de Boer en C1000.

Financieel directeur Ton van Veen benadrukt in de zakenkrant dat het niet gaat om bestuurdersbeloningen, maar om een vergoeding voor het risico dat de familieleden nemen als eigenaren van het bedrijf. "Deze vergoeding komt niet in de buurt bij de rentebetalingen die wij afgelopen jaren aan onze banken hebben gedaan", aldus Van Veen.

Het bestuur van de supermarktketen zag het salaris over 2017 dalen. Van Veen vormt samen met Frits van Eerd en Colette Cloosterman-Van Eerd de raad van bestuur. Opgeteld ontving het drietal 4,8 miljoen euro over 2017. Dat is minder dan de 6 miljoen euro van een jaar eerder.
Publicatiedatum: