Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Werder Frucht GmbH oogst eerste aubergines in Brandenburg

Aubergines uit Brandenburg

In een kas van Werder Frucht GmbH in Fretzdorf bij Wittstock in Noord-Brandenburg is de oogst van aubergines begonnen. De aubergines wegen tussen de 225 en 350 gram en zijn ongeveer 20 centimeter lang. "De tijd was er rijp voor. Onze klanten willen vooral lokale groenten en fruit en wij wilden een nieuw product aanbieden na het succes van onze kaspaprika's uit Brandenburg," zegt managing director Petra Lack.



In Fretzdorf worden de producten onder glas geteeld op ongeveer een halve hectare van Werder Frucht bij temperaturen tussen de 16 en 21 graden Celsius. De eerste werden eind februari met een lengte van 15 tot 20 cm geplant. Inmiddels hebben deze variëteiten Kylie en Angela een hoogte van ongeveer een meter bereikt. Iedere plant brengt 100 tot 120 vruchten voort. De rijpe aubergines worden vier keer per week geoogst. 

"Onze regionale producten worden onderworpen aan intensieve kwaliteitscontrole, zodat we onze klanten altijd een assortiment van verse, smaakvolle en gezonde oogst kunnen aanbieden."

Voor meer informatie:
Werder Frucht GmbH 
Am Frucht- und Frachthof 6 
14550 Groß Kreutz