Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hassan Akarca, Elite Foods

“We willen naast Duitse groothandels ook retail gaan bedienen”

Tholen – Elite Foods levert met name tomaten en komkommers aan Duitse groothandels. Het bedrijf is vooral actief in Frankfurt, maar levert ook in andere delen van Duitsland. "Naast de groothandel willen we ook de retail gaan beleveren. We zijn momenteel aan de slag om hier de benodigde certificeringen voor te halen, zodat we ons klantenbestand uit kunnen breiden", vertelt Hassan Akarca. 

"We zijn met 10% gegroeid ten opzichte van vorig jaar, met dank aan de goede marktomstandigheden en ons enthousiaste team", vertelt Hassan. "We zijn bekend geworden door de Flandria Elite tomaten. Nederlandse en Belgische tomaten zijn kwalitatief een stuk beter dan Spaanse, Turkse of Marokkaanse tomaten. Ook onze komkommers zijn steeds bekender aan het worden."



Elite Foods probeert zo weinig mogelijk te importeren in de wintermaanden. "De producten buiten Nederland en België zijn goedkoper en klanten kiezen dan liever de goedkopere producten, terwijl wij liever kwaliteit bieden." Volgens Hassan zijn de vooruitzichten voor het Nederlandse en Belgische kasgroentenseizoen erg goed. De kwaliteit van de belichtte teelt is erg goed. In Nederland en België worden de producten uit de kassen steeds beter, dit komt door de ervaring en innovaties van de Nederlandse en Belgische kassen", aldus Hassan.



De verwachtingen voor het komende seizoen zijn positief voor Elite Foods. "We verwachten voor het komende seizoen geen hele grote omzet, maar we willen ons goed gaan positioneren in de markt. We gaan ons focussen op het halen van de benodigde certificaten om retail te bedienen en we willen een sterke positie in de markt verkrijgen. We zien wel wat de toekomst ons verder gaat brengen. Samen met het team gaan we er allemaal vol voor", besluit Hassan. 

Voor meer informatie:
Elite Groenten & Fruit
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32(0)1563 3746