Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwartaalcijfers: omzet +12%

Hogere citrusprijzen positief voor omzet Limoneira

Tholen – Over het eerste kwartaal van het boekjaar 2018 zag Limoneira de omzet met 12% stijgen tot 31,6 miljoen dollar. De groep is actief in de citrusmarkt, maar heeft daarnaast ook vastgoedprojecten. De hogere omzet is het resultaat van hogere prijzen voor de citroenen en sinaasappelen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet van citroenen kwam uit op 27,8 miljoen dollar (2017: 26 mln dollar). Niet alleen de prijs was hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder, ook het volume lag hoger. Ongeveer 912.000 (2017: 909.000) dozen citroenen werden op de markt gebracht tegen een gemiddelde prijs van 26,32 dollar (2017: 23,10 dollar). Door de seizoenen in de avocadoteelt wordt in het eerste kwartaal van het boekjaar deze exoot niet vermarkt. Voor de sinaasappelen steeg de omzet naar 1,3 miljoen dollar, een toename van 0,5 miljoen dollar. De andere producten in het assortiment lieten een groei van 0,9 miljoen dollar in omzet zien, vooral dankzij een groter volume citrus en een hogere prijs.

Over het eerste kwartaal noteert Limoneira een operationeel verlies van 1,7 miljoen dollar. Dat is een verbetering ten opzichte van het operationeel verlies van 3,2 miljoen dollar een jaar eerder. De verbetering is te danken aan de hogere omzet. Het EBITDA kwam uit op 0,2 miljoen dollar tegen een negatief EBITDA van 1,3 miljoen euro een jaar eerder.

klik hier om de resultaten te bekijken.