Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Illegale druiventelers in Italië aangepakt

Special New Fruit LTD (SNFL) kondigde aan dat het een juridisch proces is begonnen in het gerechtshof van Bari tegen een teler uit het gebied rond Rutigliano en Casamassima. Volgens het bedrijf maakt de teler onrechtmatig gebruik van eigendom van SNFL door de variëteiten Sheegene 4 (Luisco™) en Sheegene 20 (Allison™) te telen. 

Tegelijkertijd meldt SNFL dat het juist een zaak geschikt heeft met een teler uit het gebied rond Grottaglie vanwege illegale productie van haar variëteit Sheegene 2 (Timpson™). In dit geval werd de wijngaard gerooid en moest de teler een vergoeding betalen aan SNFL.



SNLF stelt dat het de belangen van gelicensieerde telers zal beschermen en iedere inbreuk op haar rechten op alle mogelijke manieren zal stoppen. Telers die wel de rechten hebben op de variëteiten eisen acties tegen de illegale telers, die geen royalties betalen en daarom oneerlijk concurreren met de telers die wel een licentie hebben van SNFL. 

SNFL is actief op zoek naar overtreders in de Puglia regio en zal altijd optreden tegen iedere illegale teler door middel van juridische stappen en de vernietiging van de producten, inclusief compensatieclaims voor geleden schade. 

Een zegsman zei dat het welbekend is dat SNFL tevens de rechten heeft in Italië op de variëteiten die bekend staan als "Timco TM" ("Sheegene 13"), "Melanie TM" ("Sheegene 9"), "Ivory TM" ("Sheegene 21"), "Melody TM" ("Blagratwo"), "Magenta TM" ("Sheegene 3"), "Great Green TM" ("Sheegene 17"), "Carlita TM" ("Sheegene 25"), "Kelly TM" ("Sheegene 18"), "Black Moon TM" ("Sheegene 16"), "Krissy TM" ("Sheegene 12") en tevens "Ralli Seedless".

Voor meer informatie:
Josep Jove Estiarte
SNFL Group
Email: josep.estiarte@snfl.co.uk
www.snfl.eu