Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Aardappelproductie Idaho 22,7% in waarde gestegen
De staat Idaho mag zich sinds 1957 de grootste aardappelproducent in de Verenigde Staten noemen. Het Amerikaanse ministerie van landbouw raamt de waarde van de aardappeloogst in Idaho voorlopig op €967 miljoen, wat een stijging van 22,7% ten opzichte van het voorgaande seizoen inhoudt. Het geoogste areaal was 5% kleiner en de opbrengst daalde met 1,2%.
De foodservicebranche kan rekenen op een enorm volume kwaliteitsaardappelen uit Idaho (zo'n 5,9 miljard kilo) die jaarrond verkrijgbaar zijn. Momenteel is ongeveer 50% van de aardappelen uit Idaho bestemd voor de foodservice branche. Dit betreft zowel verse aardappelen als bewerkte aardappelen (frites en chips) en gedroogde aardappelproducten.
Aardappelvelden in Idaho voor het rooien
Amerikanen zijn dol op aardappelen. In 2017 haalden aardappelen tomaten in als meestverkochte verse groente (2017 Fresh Trends Survey, The Packer) en koks in het hele land zetten klassieke en nieuwe aardappelgerechten op hun menukaart om hun klanten tevreden te houden. Bij restaurantketens stijgt de verkoop van Franse frites omdat steeds meer bedrijven frites met topping en menu's met frites aanbieden.