Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelproductie Idaho 22,7% in waarde gestegen

De staat Idaho mag zich sinds 1957 de grootste aardappelproducent in de Verenigde Staten noemen. Het Amerikaanse ministerie van landbouw raamt de waarde van de aardappeloogst in Idaho voorlopig op €967 miljoen, wat een stijging van 22,7% ten opzichte van het voorgaande seizoen inhoudt. Het geoogste areaal was 5% kleiner en de opbrengst daalde met 1,2%. 

De foodservicebranche kan rekenen op een enorm volume kwaliteitsaardappelen uit Idaho (zo'n 5,9 miljard kilo) die jaarrond verkrijgbaar zijn. Momenteel is ongeveer 50% van de aardappelen uit Idaho bestemd voor de foodservice branche. Dit betreft zowel verse aardappelen als bewerkte aardappelen (frites en chips) en gedroogde aardappelproducten. 


Aardappelvelden in Idaho voor het rooien

Amerikanen zijn dol op aardappelen. In 2017 haalden aardappelen tomaten in als meestverkochte verse groente (2017 Fresh Trends Survey, The Packer) en koks in het hele land zetten klassieke en nieuwe aardappelgerechten op hun menukaart om hun klanten tevreden te houden. Bij restaurantketens stijgt de verkoop van Franse frites omdat steeds meer bedrijven frites met topping en menu's met frites aanbieden. 
Publicatiedatum: