Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Leon van den Hombergh: "Watermeloenen skyhigh, overige meloenen onder kostprijs"

"Eindelijk beweging in de meloenenmarkt"

Tholen - De eerste tien weken van het jaar waren niet florissant voor de meloenenhandel. Zeker bij de achter ons liggende koudegolf zie je dat de verkoop erg achterblijft. Inmiddels zit er volgens commercieel directeur Leon van den Hombergh van Frankort&Koning een opleving aan te komen. "Normaal gesproken hebben we het ergste achter de rug."

"De aantallen uit Centraal- en Zuid-Amerika zijn niet eens overdreven hoog. Door het natte en relatief koude weer is de zetting tegengevallen en vielen de producties een stuk lager uit. De verkoop was echter ook moeizaam en de consumptie viel tegen. Als nu het lenteweer doorzet, verwacht ik meer beweging in de markt", vertelt Leon. "Supermarkten gaan meer acties voeren, de consumptie neemt toe en als het langer licht is, stimuleert dat altijd de verkoop."



Zowel de prijs van Galia en Cantaloupe als gele meloenen lagen de afgelopen weken onder kostprijsniveau. Een uitzondering vormen de prijs van de watermeloenen die de afgelopen weken skyhigh gingen en nog steeds boven de euro per kilo ligt. "Maar dat komt puur vanwege het feit dat de markt helemaal leeg was. Zowel vanuit Braziliƫ, Panama als Costa Rica liepen de volumes zover achter dat de watermeloenen de grond niet eens raakten en er eigenlijk geen aanbod was op de vrije markt", constateert Leon.

"Vanwege de Carnavalsweek in Braziliƫ zien we deze week nog weinig binnenkomsten. Ook vanuit Panama en Honduras is de aanvoer nog niet echt op gang gekomen. Gelukkig neemt nu de consumptie nu toe en zien we dat de voorraden langzaam opraken. Met de geplande acties en een vroege Pasen op komst, heb ik alle vertrouwen in het vervolg van de markt."


Voor meer informatie
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
Venrayseweg 126
5928 RH Venlo
Tel: +31 (077) 389 72 72
Fax: +31 (077) 382 61 34
www.frankort.nl