Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wilko van der Zwaard, Wilko Fruit:

"Sinaasappelen uit de Gharb-regio het beste dat Marokko te bieden heeft"



Tholen - Wilko Fruit heeft vandaag de eerste Washington Sanguine uit de Marokkaanse Gharb-streek ontvangen. "We krijgen het citrus binnen in een nieuwe doos, die de oude houten kist moet vervangen. De reden hiervoor is dat we naast de traditionele groothandel en markthandel veel met supermarkten werken. Zij willen af van de houten kisten, omdat het veel geld kost om die te vernietigen. Door de prachtige Gaudias-uitstraling breng je ook nog eens belevenis in de winkel", vertelt Wilko van der Zwaard. "Dat is veel beter dan dat je in de supermarkt iedere keer een andere verpakking of merk tegenkomt. Dit wordt dan ook het jaarrond concept van Wilko Fruit."



Volgens Wilko is Marokko vandaag één van de beste productielanden waar de lekkerste sinaasappelen vandaan komen. "Maar ook in Marokko zijn er nog verschillen tussen de regio's. Maar de allerbeste en lekkerste komen van uit de streek van de Gharb. De grondsoort is heel bepalend en dit gebied heeft het meeste water van Marokko. Daarnaast heeft dit gebied een microklimaat, waardoor het overdag goed warm is 's nachts flink afkoelt. Hierdoor zijn de temperatuurverschillen het grootste van het land en daardoor is ook het zoetgehalte het hoogst en de sinaasappelen hebben dan ook een brix van 14-16. Daarbij wegen de sinaasappelen een stuk zwaarder dan het fruit uit Agadir. Het sappercentage van 8-9 liter is extreem hoog", besluit Wilko.



Voor meer informatie:
Wilko van der Zwaard
Wilko Fruit
+31 76 524 4460
+31 6 5476 1407
wilko@wilkofruit.com
www.wilkofruit.com