Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martijn van Damme, Dacomex:

"Grofte van een partij bepalend voor uienprijs"

Tholen - De situatie op de uienmarkt is momenteel niet eenvoudig. "De prijs bij de boer zit behoorlijk vast rond een dubbeltje voor de mooie, grove partijen. Dit komt vooral doordat de handel weinig voorraad heeft en erg kort op de bal zit. Deze prijzen staan echter niet in verhouding tot de vraag en daarom is de marge momenteel ver te zoeken", vertelt Martijn van Damme van Dacomex.



"De vraag ligt vrij eenzijdig bij de grove uien (60-80), maar de vraag naar de middelsortering is heel beperkt en die verkoopprijs ligt dan ook slechts rond de 9 cent. Het zijn echt de grote maten die een partij goed moeten maken. De vraag naar de grote maten komt hoofdzakelijk uit Zuid-Europa en wat Braziliƫ. De middel gaat naar Afrika en het Caribisch gebied, maar verder is het een vrij rustige markt", constateert de exporteur.

"Wanneer het exportcijfer binnenkort niet omhoog gaat is onze verwachting dat er in ieder geval ruim voldoende uien zijn tot het einde van het seizoen, ondanks de gecorrigeerde CBS-oogstprognosecijfers. Het is momenteel echt het sentiment wat de markt bepaalt."

Voor meer informatie:
Dacomex
Provincialeweg 46
Sint-Maartensdijk
Tel: 0166-662550
Fax :0166-664260
martijn@dacomex.nl
www.dacomex.nl