"We begonnen met het verbouwen van de Daikon, omdat onze aandacht getrokken werd door zijn kankerbestrijdende en bloedzuiverende eigenschappen. Gezien het feit dat de populariteit van Aziatisch voedsel in Spanje stijgt en dat consumenten steeds meer bezig zijn met hun gezondheid, wilden we iets nieuws proberen. En het was en is een succes gebleken, zowel vanwege de smaak als de eigenschappen van de groente", vertelt de teler. "Daarna introduceerden we de paarse raap en kort geleden zijn we begonnen met het verbouwen van de zwarte radijs en ook deze groenten zijn erg goed ontvangen door onze klanten."
Diego Geada kan deze producten gedurende ongeveer 6 maanden aanbieden. "Het proces van ontkieming vertraagt behoorlijk wanneer de koude maanden aanbreken. Daarom produceren we ze ook in kassen, zodat we in staat zijn deze producten gedurende 6 maanden te leveren", legt hij uit.
"We bestemmen deze groenten zowel voor de groothandel in Spanje, voornamelijk die in Madrid en Navarra, als voor particulieren. Het zijn producten die vooral gebruikt worden in Aziatische restaurants, door consumenten van Aziatische afkomst of door consumenten die geïnteresseerd zijn in deze gastronomie. Tot op heden hebben we nog niet geëxporteerd, maar daar staan we uiteraard wel voor open."