Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Vlaeminck, Van Dijk Foods Belgium:

"Vlotte afzet easypeelers, markt sinaasappels lastiger"

Tholen - De Spanjaarden zitten momenteel hoog in de boom met de prijzen voor de sinaasappelen. Dat constateert Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods. "Om de sinaasappelen voor die prijzen te verkopen, is nog niet zo eenvoudig. Er is een redelijk groot aanbod Valencia's uit Egypte en Salustiana's en Maroc Late vanuit Marokko en dat prijsverschil is wel heel behoorlijk."

"Consumenten hebben weliswaar hun voorkeur voor Spaans citrus, maar bij een prijsverschil van 40-50% kiest men toch eerder voor Egyptisch citrus. Wat dat betreft is het fruit toch prijsgevoelig. Het valt niet mee om 11,50 - 12,50 euro voor Salustiana's te maken (15 kilo) als de Egyptische voor 7,50 / 8 euro (15 kilo) verkocht worden. Toch blijft de prijs van Spaanse sinaasappelen aan de bomen best hoog. Ze hebben het voordeel van een goede lokale markt en hebben daarnaast een brede afzet in andere landen", constateert de importeur.



In tegenstelling tot de sinaasappelen loopt de afzet van de easypeelers wel goed. "De prijs van Nadorcott liggen rond de 1,40-1,50 euro per kilo, Afourer wordt voor een kiloprijs van 1,10-1,20 euro verkocht en de Clemengold gaat, afhankelijk van het kaliber voor 1,40 - 1,50 euro weg", somt Henk weg. "De vraag naar citrus is in het algemeen goed en het aanbod is voldoende. Er zijn geen tekorten en alles vindt zijn weg. Al het citrus dat voor correcte prijzen wordt aangeboden, gaat ook vlot van de hand, maar voor de dure sinaasappelen is dat nu even lastiger."

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods Belgium
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel.: +32 15 55 65 61
Fax.: +32 15 55 65 66
henk@vdfb.be
www.vandijkfoods.be