Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jurgen Duthoo, Bart's Potato Company

"Aardappelexport moet het hebben van specifieke niche-aanvragen"

Tholen - De vraag op de aardappelmarkt is nog altijd erg rustig. "We moeten het momenteel hebben van niche-aanvragen naar specifieke rassen en eigenschappen, bijvoorbeeld een goede frietaardappel in de juiste verpakking, maar van drukte is geen sprake", vertelt Jurgen Duthoo van Bart's Potato Company. "We hebben te kampen met een groot aardappelaanbod van verschillende origines. Zowel in Frankrijk, Duitsland, Nederland als Belgiƫ zijn de voorraden groot. Bij de weinige import die er is, hebben de kopers veel opties, dus er wordt scherp ingekocht."


Jurgen Duthoo en Bart Lamaire van Bart's Potato Company

"In vergelijking met enkele maanden terug is er iets meer vraag, maar van een sterke groei of prijsopleving is geen sprake. Er zal ongetwijfeld wat meer afzet moeten komen, maar of dat voldoende is om de prijs omhoog te trekken, betwijfel ik. De kwaliteit van de aardappelen in de bewaring is over het algemeen goed, want de slechte partijen zijn inmiddels wel van de markt.", vervolgt Jurgen. "Al met al hebben we te maken met een uitzonderlijk aardappeljaar. Je ziet nu bijvoorbeeld Egypte al nieuwe oogst aanbieden en zelfs die prijzen liggen niet hoog.

De export van diepvriesfriet verloopt daarentegen redelijk stabiel. "Natuurlijk krijg je hier ook vragen over, want wereldwijd ontvangt men ook informatie over de goedkope Europese aardappelen, maar dat is toch een heel andere aanpak. De contracten met telers voor friet worden in januari en februari al gemaakt en zijn daarom onvergelijkbaar met de verse markt", besluit Jurgen.

Voor meer informatie:
Jurgen Duthoo
Bart's Potato Company bvba
Westvleterenstraat 25a
8640, Vleteren, Belgiƫ
Tel: +32 57 40 91 20
Fax: +32 57 40 91 21
jurgen@lamaire.be
www.lamaire.be