Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi gaat voor duurzaam hout en papier

Aldi introduceert inkoopbeleid voor duurzaam hout. Eind 2020 wil Aldi enkel nog gecertificeerde producten op houtbasis verkopen. Hiervoor worden de standaarden FSC, PEFC en EU Ecolabel geaccepteerd. Ook de product- en transportverpakkingen zullen dan enkel nog uit gecertificeerd of gerecycled materiaal bestaan. "Het gaat Aldi met name om het behoud van tropische bossen", aldus Eline Poels, manager Corporate Responsibility. "Met ons nieuwe inkoopbeleid willen we een bijdrage leveren aan de bescherming en het behoud van één van de meest waardevolle hulpbronnen op aarde."

Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland, reageert verheugd op het bericht: "Mooi dat Aldi met dit internationale inkoopbeleid haar verantwoordelijkheid neemt! Als zo'n grote speler deze stappen zet, heeft dat veel uitstraling naar klanten en ook naar samenwerkingspartners. En het allerbelangrijkste: het heeft een positieve impact op bosbescherming wereldwijd."

Publicatiedatum: