Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volgens Tjerk Nagel (Konaxx) zijn er meer uien geruimd dan iedereen denkt

"Oogstramingen CBS hebben markt op verkeerde been gezet"

Tholen - Op de uienmarkt is het momenteel rustig, maar toch is Tjerk Nagel van uiensorteer- en pakstation Konaxx Onions uit het Friese Sint Jacobi Parochie niet pessimistisch gestemd over het vervolg van het seizoen. "Volgens mij zijn er meer uien geruimd dan iedereen denkt. Persoonlijk denk ik dat de oogstramingen van het CBS nog lager uitvallen dan men nu heeft bekendgemaakt."



De ophef over deze prognoses begrijpt Tjerk volkomen. "Toen de cijfers in de herfst bekend werden gemaakt, werd het kleine beetje vertrouwen dat er in de markt was, in één keer teniet gedaan. Men heeft daarbij de hele markt op het verkeerde been gezet. Dat was gewoon een slechte actie!"

"Verder blijft de kwaliteit van de uien momenteel boven de markt hangen. Al zou je vol gas willen en kunnen draaien, dan nog is de kwaliteit een beperkende factor", vervolgt Tjerk. "Op dit moment is het redelijk rustig, maar de vraag is redelijk breed. Er gaan uien naar Maleisië, het Caribisch gebied, Afrika en ook Europa begint te vragen en te kopen. Voor het leuke is de vraag net aan de korte kant, maar er hoeft in mijn optiek maar iets te gebeuren en er zal een prijsstijging ontstaan!"

Voor meer informatie:
Konaxx Onions
Kadal 32
9079 KW Sint Jacobiparochie
Tel: +31 (0)518 49 12 55
info@konaxx.nl
www.konaxx.nl