Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Westlandse Tuin als pop-up store in de Fenix Food Factory

"Groente verkopen is vooral show maken met je producten’’"

Tholen – Sinds december 2017 is de hippe pop-up groentewinkel De Westlandse Tuin te vinden in de Fenix Food Factory. Naast groentewinkel is het ook een horecagelegenheid waar er gezonde en vernieuwende gerechten op het menu staan. In een van de oude loodsen is de hippe foodhal gevestigd. In het weekend een bruisende plek waar men kan genieten van een selectie verschillende producten. Doordeweeks worden er de nodige boodschappen gedaan en ondertussen wat van het lekkers geproefd. Naast tapas, brood, vleeswaren en andere delicatessen kan er in de hippe hotspot ook genoten worden van een sapje, rauwkostsalade, een bieterbal en een frietje. De groentewinkel is ontstaan uit familiebedrijf de Vries en wordt nu gerund door Kees en zijn twee zoons, John en Corné. Naast de winkel in de loods is er ook een speciaalzaak in de wijk Charlois.


Corné met een 'gevlogen' mango

''We zijn een combinatie van groentenwinkel en horeca. We proberen door het proeven onze producten te verkopen. Naast ons assortiment groenten en fruit hebben we dagelijks twee pannen verse soep, heerlijk en gezonde smoothies, salades, quiches en meer. Bezoekers van de Fenix Food Factory kunnen een plankje halen en deze vullen bij de verschillende shops in de hal. Zo kunnen ze van een heerlijke maaltijd genieten. Zo hebben we een rijstwafel met avocado en tomaatjes. Vaak na het eten van dit gerechtje wordt er aan ons gevraagd of wij deze tomaatjes ook verkopen en neemt de klant ze mee naar huis. We verkopen alleen de lekkerste producten. Zo hebben we 'de gevolgen mango' dit is een mango van bijna €6,- maar zo vers en lekker als deze heb je ze nog nooit geproefd. In het weekend is het heel erg druk in de foodhal dat er zelfs geen plek meer is om te zitten,'' aldus Corné.


De rijstwafel met avocado en tomaatjes

Bij De Westlandse Tuin worden er gezonde snacks verkocht zoals de bieterbal, een bitterbal gevuld met bietjes. Een bitterbal gevuld met oesterzwam, gekweekt in het oude zwembad Tropicana waar nu een champignonkwekerij zit. En een frietje met truffelmayonaise die zeker in het weekend erg in trek is. Naast de snacks kan er ook worden genoten van een spinaziesmoothie met mango en ananas, diverse quiches en salades. ''We proberen echt met het seizoen mee te gaan en aan te bieden wat er op dat moment beschikbaar is.'' Naast het assortiment groenten en fruit worden er ook streekproducten verkocht zoals verse honing en speciale streekproducten. ''Heel de familie heeft wel een bijdrage gedaan aan de winkel, zo heeft onze zwager de speciale bieterbal plankjes gemaakt en hebben we contacten in de Betuwe omdat onze moeder daar vandaan komt.''


Lianne, de vrouw van John met een plankje 'bieterballen'

Kees, John en Corné claimen de 'Groentemannen van Rotterdam' te zijn. ''Bijna heel Rotterdam kent De Westlandse Tuin. We leveren aan restaurantjes en lunchrooms en breiden ons merk uit door mee te doen aan verschillende events. Onlangs hebben we met Herman den Blijker smoothies gemaakt op een evenement op een golfbaan,'' vertelt Corné. Hoewel het een erg drukke baan is, hebben de Rotterdammers veel plezier in hun werk. ''Groente verkopen is niet alleen maar verkopen, het is vooral show maken met je producten.''


Corné voor de Fenix Food Factory


Aanzicht van het assortiment


Diverse streekproducten uitgestald is de winkel


De vitrine met salades, quiches en andere gerechtjes


Corné met de huisgemaakte soepen


Verse friet met truffelmayonaise


Yoghurt bowl met fruit

Voor meer informatie
De Westlandse Tuin
Amelandseplein 60
3083 SJ Rotterdam
(010) 210 14 24