Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Strijd tegen fraude en kniptorren

Samenwerking Italiaanse en Franse aardappeltelers

De afgelopen dagen heeft een delegatie van het Italiaanse Agripat in Saint-Malo André Minguy ontmoet. Hij was daar als vertegenwoordiger van de Nationale Unie van Franse Aardappeltelers.

De ontmoeting was een initiatief van Agripat en werd aangegrepen om het eigen systeem voor de controle van de oorsprong van verse aardappelen te promoten. In de praktijk komt het erop neer dat het door middel van dit systeem mogelijk is om met een eenvoudige analyse de oorsprong van de aardappelen te identificeren.

De Franse organisatie toonde zich geïnteresseerd en gaat kijken naar de kansen die het hen kan bieden. Minguy benadrukte dat een soortgelijk systeem in Frankrijk ook wordt gebruikt.

Het systeem dat door Agripat is ontwikkeld maakt elke afzonderlijke analyse geschikt voor grootschalige controles op de oorsprong.



Agripat heeft vanaf nu dus de mogelijkheid om vast te stellen of een aardappel wel of niet afkomstig is uit het het gebied rond Emilia-Romagna. Daardoor is het bedrijf ook in staat om het gebrek aan correcte etikettering te sanctioneren.

Een systeem dat op deze manier controles uitvoert, zou ook een aantal ketens van grote detailhandelaren kunnen versterken. Agripat zal eerst starten om haar leden te beschermen en om de oorsprong van de aardappelen te bewaken.



Een ander thema dat werd besproken, was de strijd tegen kniptorren. Deze situatie baart zowel de Franse als Italiaanse telers zorgen en er werd dan ook besloten om de handen ineen te slaan.



De ontmoeting eindigde met het uitwisselen van gastronomische geschenken met het motto: "Ook al zijn we concurrenten, we moeten als vrienden samenwerken om kniptorren en fraude te bestrijden."

Contact:
Agripat
Via Tosarelli 155
40055 Villanova di Castenaso (BO)
Tel.: +39 051 782170
Fax: +39 051 782356
Publicatiedatum: