Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sjaak Verploegen over nieuw concept Kicxs:

"Klein tomaatje voor de volwassen fijnproever"

Tholen - Bij telersvereniging Van Nature waren tijdens de Fruit Logistica diverse nieuwe concepten te zien. Eén hiervan is het nieuwe tomatenconcept Kicxs. "Retailers zijn op zoek naar onderscheid in het schap. Met een uniek tomaatje in een onderscheidende verpakking kunnen we dat bieden. Karton wordt toch als een duurzame verpakking gezien", vertelt Sandra van der Veer van Van Nature.


Sjaak Verploegen en Sandra van der Veer

Zowel de handelspartners Levarht als Scherpenhuizen gaan in het Hollandse seizoen met het concept aan de slag. "We werken hiervoor met het ras Nebula van Syngenta. Echt een apart tomaatje, met een verrassend pure smaak. Ik noem het zelf ook wel een tomaat voor grote mensen", vertelt Sjaak Verploegen van Scherpenhuizen. "Het ras is reeds opgepikt door Nederlandse- en Belgische retailers. Wij verwachten het concept de komende tijd verder uit te rollen."



Naast het tomatenconcept introduceerde Scherpenhuizen ook maaltijdpakketten op de beurs onder de naam Cuisine Martin. "Tien pakketten die alle ingrediënten bevatten voor een complete maaltijd, waarbij je alleen nog zelf naar wens vlees kunt toevoegen, de rest zit in het pakket", vertelt Sjaak. "We hebben de pakketten samen met een chef-kok samengesteld. We focussen ons met de pakketten allereerst op de Duitse en Nederlandse markt, maar gaan een groei verder in Europa natuurlijk niet uit de weg!"

Voor meer informatie:
Sjaak Verploegen
Scherpenhuizen BV
De Schakel 7
5651 GH Eindhoven
s.verploegen@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl