Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste aubergines BelOrta weer geveild

"Opkomst mediterrane keuken speelt aubergineverkoop in de kaart"

Op vrijdag 9 februari werden de eerste aubergines van het nieuwe seizoen verhandeld bij BelOrta. Deze eerste Flandria aubergines werden aangeleverd door producenten Heulens en Jansen en aangekocht door Bollaerts Primeurs en Continental Fruit voor Group Achiel De Witte aan € €2,59/kg.



Forse areaalstijging in 2018

In 2017 werd bij BelOrta ruim 11.000.000 kilogram Flandria aubergines aangevoerd. Voor dit jaar noteert BelOrta een sterke areaalstijging van 24 procent. Deze productiestijging wordt ongetwijfeld mee in de hand gewerkt door de opkomst van de mediterrane keuken, waarin de aubergine een belangrijke rol speelt. Het aubergineseizoen loopt normaal gezien van februari tot november.

Grill- en barbecuegroenten bij uitstek
De stijgende populariteit van de aubergine uit zich ook in het gediversifieerde BelOrta-assortiment met diverse speciale soorten zoals de Turkse, de witte en de gestreepte (graffiti) varianten. Sinds enkele jaren biedt BelOrta ook de 'Oven & Grill pack aubergine' aan, een handig pakket met olie en kruiden. Alles dus om zelf meteen aan de slag te gaan en in geen tijd heerlijke barbecue- of ovengroenten te bereiden. Op de social media van BelOrta staan de nodige inspiratierecepten voor aubergines en kan er zelfs een gloednieuw barbecuetoestel worden gewonnen.

Meer informatie:
BelOrta
Bruno Vuerinckx
Tel: +32 (0)15 56 53 16
e-mail: bruno.vuerinckx@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum: