Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
José Luís Ruiz, van Biosabor

''We zoeken de beste papajarassen voor de Europese teelt''

Vorig seizoen heeft het Spaanse El Papayal del Mediterráneo uit Almería ongeveer 600 ton papaja's geoogst. Dit jaar verwachten ze 400 ton, waarmee ze 10 maanden (half september - eind juli) kunnen afzetten. De reden van deze daling is dat het bedrijf op zoek is naar rassen die geschikt zijn voor het Spaanse klimaat. 


"Momenteel bestuderen we allerlei traditionele rassen, omdat we de perfecte papaja voor het Almeriaanse teeltsysteem nog niet hebben gevonden. Daarom hebben we nu een daling'', vertelt José Luís Ruíz, werkzaam op de marketingafdeling van Biosabor. ''We hebben nu vooral de rassen Intenzza, Sweet Sense en Caballero, maar we experimenteren met meer dan 20 rassen.''

Biosabor specialiseert zich in de teelt en handel van biologische groenten en fruit. Ze zetten hun bio-papaja's af over heel Europa. Sinds ze in 2016 hieraan begonnen zijn, is de vraag naar dit fruit aanzienlijk gestegen. Ze verwachten dat deze groei in de toekomst doorzet.

''In Europa is er sprake van een algehele stijging in de vraag naar tropisch fruit, waaronder de papaja. In landen waar een vergelijkbare koopkracht is als in Europa, blijft de vraag naar de papaja toenemen. Daarom verwachten we dat dit in Europa ook zo zal zijn'', zegt José Luis Ruiz.



''De Spaanse papaja heeft het voordeel dat ze in Europa geteeld worden, waardoor deze papaja bij de oogst rijper is dan zijn overzeese concurrenten. Hierdoor is het fruit zoeter en smaakvoller. Omdat Biosabor biologische papaja's teelt, kunnen we garanderen dat het een gezonde papaja is", zegt hij.

De meeste papajatelers in Almería verbouwden eerst groenten en gebruiken hun kassen nu voor de teelt van dit tropische fruit. "Wij denken dat de Almeriaanse telers in de nabije toekomst over voldoende technologische ontwikkeling zullen beschikken om de infrastructuur te verbeteren", aldus José Luis Ruiz.


Voor meer informatie:
José Luís Ruíz
Biosabor SAT
Ctra. San José Km. 2
04117 San Isidro de Nijar – Almería
T: +34 950 700 100
M: +34 630 852 663
jruiz@biosabor.com
www.biosabor.com
Publicatiedatum: