Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Afrikaanse druivenoogst toont zich veerkrachtig ondanks droogte

De South African Table Grape Industry (SATI) laat weten dat de druivenoogst in het land stabiele volumes laat zien ondanks de droogte in het land. De vierde oogstraming voor het druivenseizoen 2017-2018 laat een boven- en ondergrens zien die respectievelijk 16,8% en 12,2% lager liggen dan die van het recordseizoen 2016-2017. De nieuwe raming ligt tussen de 56,2 en 59,3 miljoen dozen, waarin een onveranderde bovengrens en iets toegenomen ondergrens tot uitdrukking komen

De regio Northern Provinces, waar de oogst bijna voltooid is en er voldoende water beschikbaar is, deed het zelfs beter dan voorspeld. De regio Orange River, die eveneens over voldoende water beschikt, heeft het redelijk goed gedaan ondanks wat problemen, zoals kleine vruchtgrootte en een lager trosgewicht. Telers in deze regio zullen binnen nu en twee weken het verpakken van hun druiven nagenoeg voltooid hebben. 

Tabel 1: 4th Crop Estimate uitgedrukt in dozen van 4,5 kilo 

Klik hier voor een grotere weergave
 
De drie regio's die het zwaarst getroffen zijn door de droogte zijn Olifants, Berg en Hex River. De gevolgen van de droogte en hitte verschillen per bedrijf en telers zien een daling variĆ«rend van 10% tot 30% ten opzichte van vorig seizoen. 

De vrijwel normale exportvolumes zullen nog vier weken beschikbaar zijn. Het laatste deel van de oogst dat naar verwachting korter duren vanwege de waterbeperkingen en de mogelijke verdere gevolgen van de aanhoudende droogte. 
 
De oogstramingen worden opgesteld in samenwerking met deskundigen uit de sector die in nauw contact staan met telers in alle teeltgebieden. Door middel van deze werkwijze kan SATI snel inspelen op gebeurtenissen en veranderingen gedurende het seizoen. 
 
Tabel 2: Volumes van voorgaande seizoen, uitgedrukt in dozen van 4,5 kilo 
 
Klik hier voor een grotere weergave
 


Voor meer informatie:
Clayton Swart
SATI
Tel: +27 (0) 21 863 0366
Email: clayton@satgi.co.za
Publicatiedatum: