Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

‘Maak je eigen groentenpastei in Zweden

Dole in Zweden bedacht na een brainstormsessie een nieuwe invulling van het doe-het-zelf concept. Consumenten kunnen nu hun eigen groentenpastei maken die bij hun persoonlijke smaak past, maar ze kunnen ook alle ingrediënten leren kennen die er in hun voeding gaat.

Volgens Anette Dremo van Dole heeft de online verkoop van de pasteien vorige week een vliegende start gehad: "Ze zullen vanaf week 6 in fysieke winkels in Zweden liggen en daarna in de komende weken in Denemarken en Finland. Een van onze medewerkers kwam met het idee en daarna hebben we veel werk gestoken in de juiste combinatie voor de lekkerste pastei." 

Het bedrijf lanceert twee smaakcombinaties: boerenkool, broccoli, kikkererwtenmeel en pompoenpitten en een andere met savooiekool, rooibiet, bloemkool, boerenkool, kikkererwtenmeel en zonnebloempitten. Elke verpakking bevat voldoende ingrediënten voor vier pasteien: de klant hoeft alleen twee eieren toe te voegen en het op smaak te brengen. De pakketten zijn handig voor mensen met een snelle levensstijl. Ze hoeven aan elke kant maar 2 minuten gebakken te worden.



"Het is een echt veelzijdig product en voor iedereen, niet alleen vegetariërs. Aan de pastei kan ook vlees of vis worden toegevoegd. Er zijn vele mogelijkheden. Voor het geval men inspiratie nodig heeft, hebben we ook recepten op onze websites," zegt Dremo.

"We zijn erg enthousiast over dit nieuwe product, dat we dit jaar op de Fruit Logistica in Berlijn zullen presenteren. We hebben hier in Zweden smaakproeven uitgevoerd tegen kant-en-klare groentenpasteien en wonnen met grote voorsprong. Men zei dat de ze de versheid konden proeven en ze waardeerden ook de knapperigheid van de vers gekookte groenten. Het is ook een gezonde optie met alleen pure ingrediënten zonder additieven of zout."

Voor meer informatie:
Anette Dremo
Marketing Manager
Dole Fresh Cuts / Saba Fresh Cuts AB
Tel: +46 42 24 96 79
Email: anette.dremo@saba.se
dole.se
Publicatiedatum: