Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
seizoen René Welles van start

"Meer belichting opgehangen in de komkommers"

In het Limburgse America komen de komkommers in felgele kistjes de kas uit rijden. Het komkommerseizoen is weer begonnen en dat betekent dat de mouwen worden opgestroopt bij Welles BV.



Vroeg
"We zijn weer volop in productie met extra smaakvolle, belichte komkommers," zegt René Welles. "Ik heb iets eerder geplant dan voorgaande jaren. Daardoor kan ik vroeger oogsten." René oogst nu de belichte komkommers uit zijn kas. In 3 van de 9 hectare van zijn bedrijf hangt belichting. "De vroege planters komen deze en volgende week en de wat latere planters komen over 2 a 3 weken."

Belichting
Over het algemeen is er meer belichting opgehangen in de komkommers, merkt René, "Er komen nu meer belichte komkommers uit de kassen dan voorgaande jaren. Daardoor lijkt het seizoen vroeg te beginnen." De meeste komkommers moeten het nog hebben van de zon. "Ik schat in dat nog 90 a 95 % van de kassen nog niet belicht zijn."

René is blij met zijn belichting. "Zeker nu we de afgelopen 6-8 weken zulk donker weer hebben gehad, heeft de belichting zijn dienst bewezen. De belichte komkommers zijn daardoor groener en de smaak is voller."



Keurmerk
De Limburgse komkommerteler is hard bezig om zich met Milieukeur te certificeren. Zo wil Welles aan de eisen van de retailer voldoen. "We hebben de eerste controle gehad, die was goed. Hopelijk kunnen we Milieukeur toevoegen aan de certificaten die we inmiddels al weer 3 jaar hebben: GlobalGAP, GRASP, Nurture en Field to Fork. "Uiteindelijk is het afwachten wat het oplevert."

Voor meer informatie:
Welles BV
Hofweg 28
5966 NG America
06-51087052
info@wellesbv.nl
www.wellesbv.nl