Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In memoriam Hans Peter Hoffmann, Kölla

Op 28 januari 2018 is Hans Peter Hoffmann overleden, een van de grondleggers van de Duitse vestiging van handelsbedrijf KÖLLA. 

In de jaren na de oorlog verhuisde Hoffmann als jonge, arme man van het Poolse Wroclaw naar Düsseldorf, waar hij op de groothandelsmarkt bij de firma Menze Arbeid aan de slag ging. Al snel sprak hij de taal van de AGF-handel en sprong hij in het oog bij andere bedrijven. In 1958 krijg hij de kans in opdracht van het Zwitserse importbedrijf KÖLLA & Co een handelsbureau in Duitsland te openen en die greep hij met beide handen. Zo bouwde hij de Duitse vestiging van KÖLLA in Düsseldorf op en in de daaropvolgende jaren werd hij samen met dhr Günter Drenker een belangrijke speler in de Duitse AGF-handel. 

"Zijn passie en zijn overtuiging voor goede en gezonde producten heeft hem nog diverse nevenfuncties bezorgd. Zo was hij betrokken bij de oprichting van de promotiegroep 5 am Tag. Na zijn pensionering volgde hij de ontwikkeling van de KÖLLA Grope nog op de voet, net als de veranderingen in de AGF-handel. 

"Met het overlijden van Hans Peter Hoffmann verliest de KÖLLA groep een voorbeeld voor de volgende generaties. Zijn toewijding, zijn correcte houding en serieuze voorkomen tegenover klanten en de manier waarop hij altijd een luisterend oor bood voor de vragen en problemen van zijn medewerkers zullen altijd in onze herinnering blijven", aldus de werknemers en het management-team van de KÖLLA groep. 

Publicatiedatum: