Impact van invriezen op de kwaliteit van diepvriesgroenten en -fruit
In het project Tasty Sustainable Frozen Foods werken Wageningen Food & Biobased Research en industriƫle partners samen om te begrijpen wat de oorzaken zijn van kwaliteitsverlies van diepgevroren productenmet als doel om de kwaliteit bij consumptie te vergroten en energieverbruik tijdens invriezen en opslag te reduceren. De KNVvK is de penvoerder van dit project.
In de workshop wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste processen die een rol spelen tijdens het invriezen en bewaren van groente en fruit en wat we kunnen meten om dit in kaart te brengen. Ook worden onderzoeksresultaten gepresenteerd over de impact van het gebruik van diepvriesproducten door consumenten op voedselverspilling en zal een partner uit het project ervaringen vertellen over het implementeren van een vrieslijn.
Organisator Wageningen Food & Biobased Research
Datum: vr 2 februari 2018 09:00 tot 13:00
Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
T: 0317 48 28 28