Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Teler breidt biologische productie uit

Goede Amerikaanse boerenkooloogst, prijzen stijgen

Ondanks de lage temperaturen lijkt de oogst van boerenkool goed te zijn. "De boerenkooloogst is goed," zegt Lois Kim van PPC Farms in Texas. "Het heeft in de afgelopen maanden twee keer gevroren, maar de kou heeft geen nadelige invloed op de gewassen gehad." De boerenkool van PPC Farms komt uit Rio Grande Valley regio in het zuiden van Texas, maar de concurrentie zit in Florida, Georgia, South Carolina en Californië. 



Hoewel de oogst goed is, zit PPC nog midden in de verandering van conventionele naar biologische boerenkool. "We hebben 50% meer biologische gewassen en 50% minder conventionele gewassen in vergelijking met vorig jaar," vertelt Kim. "Dit komt omdat we nu meer areaal gebruiken voor de biologische teelt en we willen dit blijven uitbreiden in de toekomst." 



Kwaliteitsverbeteringen
PPC heeft daarnaast ook maatregelen genomen om de kwaliteit van de gewassen te verbeteren in 2018. "De kwaliteit is uitzonderlijk in vergelijking met vorig jaar dankzij verbeterde management en proactieve controles," zegt Kim. Bij deze maatregelen hoorde ook het aannemen van een werknemer die gespecialiseerd is in integrated pest management (IPM) in combinatie met de biologische teelt. "Daarnaast hebben dagelijkse controle en het gelijk ondernemen van actie bij de eerste tekenen van een plaag ook zeker geholpen bij de goede oogst van dit jaar," voegt ze toe. 

Tegelijkertijd zijn de prijzen van boerenkool gestegen door de lage temperaturen aan de Oostkust. Kim: "In het begin van januari zagen we een prijsstijging van 50%. Vorig jaar lagen de prijzen juist erg laag door de zachte winter." 

Kim verwacht dat de prijzen de komende weken nog wel hoog zullen blijven, totdat het weer aan de Oostkust verbetert. "En we verwachten dat onze boerenkool lekker zoet is door de kou," voegt ze toe.

Voor meer informatie:
Lois Kim
PPC Farms
Tel : +1-956-580-2525
loiskim321@gmail.com
www.ppcfarms.com
Publicatiedatum: