Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Circa 50 potentiële ambassadeurs voor foodsector op Fruit Logistica

De Fruit Logistica biedt laagdrempelige mogelijkheid om studenten uit de eigen regio inzicht te geven in het dynamische, internationale en innovatieve karakter van de foodsector. Dit project van Rotterdam Food Cluster biedt bedrijven een extra set handjes ter plaatse en het biedt studenten inzicht in carrièreperspectief en de veelzijdigheid van werken in de foodsector.

Circa 50 potentiële ambassadeurs voor de foodsector
In samenwerking met AVAG, GroentenFruit Huis, Greenport West Holland en Westland Marketing zijn bedrijven, die actief zijn op de Fruit Logistica, benaderd om studenten in te zetten op Fruit Logistica in 2018. Studenten van Albeda, Erasmus Universiteit Rotterdam, Hogeschool Inholland, Lentiz onderwijsgroep, Hogeschool Rotterdam, STC, Wageningen UR, het Wellantcollege en Zadkine gaan met Rotterdam Food Cluster mee naar de beurs. Dankzij bedrijven als Berg Hortimotive, Hoogendoorn, Koppert Cress, Dex Groep, Havenbedrijf Rotterdam, Bom Groep, Natures Pride, Koppert Biological Systems, The Greenery, Westland Marketing en GroentenFruit Huis zijn er circa 50 extra stageplaatsen gerealiseerd voor studenten uit de regio Rotterdam.


Begeleiding studenten
Iedere student wordt begeleid door een docent van de eigen onderwijsinstelling. Deze docenten volgen een apart programma om ook hen ambassadeur te maken voor de foodsector. Rotterdam Food Cluster is op de Fruit Logistica, met een (bescheiden) stand naast die van het GroentenFruit Huis, aanwezig en bereikbaar voor studenten en bedrijven.

Waarvoor worden studenten ingezet?
Studenten worden voor uiteenlopende werkzaamheden ingezet. Dit zijn een aantal voorbeelden van opdrachten die studenten uitvoeren voor deelnemende bedrijven:

  • Studenten met verschillende achtergronden/opleidingen (bedrijfseconomie, logistiek, techniek, ICT, creatief) krijgen de opdracht om de ontwikkelingen rondom een thema 'bv. duurzaamheid' in kaart te brengen. Deze ontwikkelingen kunnen bedrijven gebruiken bij de verdere invulling van de eigen innovaties. De diversiteit van de groep wordt vooral gebruikt om een frisse blik van buiten de sector te borgen.
  • Studenten doen onderzoek naar de propositie van bedrijven waarmee zij de internationale markt gaan benaderen.
  • Studenten doen onderzoek naar nieuwe technologische ontwikkelingen op de beurs door het houden van enquêtes.
  • Studenten krijgen een hospitality-rol om op de beurs 'hand- en spandiensten' te verrichten.
  • Studenten met specifieke 'up-to-date' kennis worden ingezet om in contact te komen met de bezoekers op de beurs.

Oproep
Wilt u meer informatie over dit programma op de Fruit Logistica 2018 of wilt u met uw bedrijf of organisatie deelnemen aan een vergelijkbaar programma op Fruit Logistica 2019, neemt u dan contact op met Sharon Janmaat.

Afgelopen jaar
Op vakbeurs Fruit Logistica 2017 in Berlijn onderzochten 23 studenten van verschillende opleidingsniveaus van 6 onderwijsinstellingen, in het kader van 'Food for the Future', de innovatiekracht van de aanwezige groente- en fruitsector.

Een greep uit de onderzoeksresultaten:

  • Veel bedrijven vinden The Internet of Things een belangrijk thema. Centraal in het Internet of Things staan met elkaar communicerende apparaten en apparaten die via internet gegevens uitwisselen.
  • In het kader van duurzaamheid speelt de circulaire economie een hele belangrijke rol voor de bedrijven. Het gaat hier om afval verwaarding en het verminderen van voedselverspilling.
  • Bedrijven hebben meer geschoolde medewerkers nodig om hun innovatie doelen te realiseren.
  • Bij innovatieprojecten werken bedrijven het meeste samen met toeleveranciers en afnemers en zoeken zij nog weinig andere partners.
  • Binnen de regio Rotterdam werken veel startups en jongeren aan de Next Economy. Bedrijven kiezen tot op heden nog vooral voor de (grote) volwassen bedrijven om mee samen te werken binnen innovatieprojecten.
Het volledige rapport kunt u hier downloaden.

Voor meer informatie:
Rotterdam Food Cluster
Sharon Janmaat
Publicatiedatum: