Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alberts Smoothie Station genomineerd voor Fruit Logistica Innovation Award

Het Alberts Smoothie Station is genomineerd voor de Fruit Logistica Innovation Award 2018. Het apparaat bereidt een smoothie van natuurlijke ingrediƫnten (water en diepvriesgroenten en -fruit) in minder dan 60 seconden.



In de zomer van 2017 werd de machine gepresenteerd. Het concept is ontwikkeld door Alberts, een Belgische start-up. "Greenyard ondersteunt Alberts met startkapitaal en advies. Het idee is zowel simpel als innovatief: als we het dieet van de mensen gezonder willen maken, waarom zouden we een gewoonte die al aanwezig is in de maatschappij, snacking, dan niet veranderen in een gezonde variant?" aldus Greenyard in een persbericht.

Het apparaat werkt als een geautomatiseerde vending machine. Consumenten kunnen hun eigen recept voor de smoothie samenstellen, afhankelijk van hun wensen. Doelgroep voor de machine zijn onder andere scholen, universiteiten, kantoren, werkplaatsen en supermarkten die een gezonder alternatief willen bieden dan de gebruikelijke snacks. De eerste twee machines zijn sinds juni 2017 in gebruik door een Belgische retailer.

Op de Fruit Logistica in Berlijn zal het apparaat een prominente plaats in de stand van Greenyard innemen. "Het illustreert wat we proberen te bereiken als bedrijf," aldus Marleen Vaessen, CEO van Greenyard. "We willen levens gezonder maken door mensen te helpen meer groenten en fruit te consumeren, op elk moment, gemakkelijk, snel en met plezier, maar om dat te bereiken moeten we nieuwe manieren zoeken om consumptie snel en gemakkelijk te maken."

Meer informatie: 
Nancy Goovaerts
Greenyard 
Tel: +32 15 324200 
Publicatiedatum: