Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Proefvaart eerste 20.600 TEU containerschip voor CMA CGM

De Koreaanse scheepsbouwer Hanjin Heavy Industries & Construction – Philippines (HHIC-Phil Inc.) hebben grote vooruitgang geboekt in de bouw van extra grote zeeschepen met de proefvaart van een in de Filipijnen gebouwde 20.600 TEU containerschip. 

Het in augustus 2017 gelanceerde mammoetschip heeft van 29 december 2017 tot 2 januari 2018 de open zee bevaren. Tijdens deze driedaagse tocht is het schip onderworpen aan een reeks testen en technische controles alvorens het in het voorjaar geleverd zal worden aan de Franse containerreus CMA CGM. 

Het schip heeft een lengte van 400 meter, is 59 meter breed en 33 meter diep waarmee het één van 's werelds grootste containerschepen ooit is. CMA CGM heeft nog twee van dit type schepen in bestelling die zich eveneens in de laatste stadia van het bouwproces bevinden op de 326 hectare tellende scheepswerf van HHIC-Phil. 

HHIC-Phil werkt ook nog een aantal andere die het in de loop van 2018 en 2019 zal afleveren, waaronder gas- en olietankers. Sinds dat de werf in 2008 in gebruik genomen werd, zijn er in totaal al 112 schepen gebouwd voor de meest gerenommeerde klanten over de hele wereld. 



Publicatiedatum: