Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tekort aan vrachtauto's

Invoering digitale tachograaf in VS treft meloenhandel

De aanvoer van watermeloenen ziet er goed uit terwijl de vraag vrij zwak is. "Momenteel zijn er volop meloenen," legt Michael Wilson van Etobicoke uit Ontaria uit. Wilson importeert zijn meloenen uit Honduras. 

"Tegelijkertijd is de vraag naar watermeloenen in deze tijd van het jaar matig. Op zich is de vraag prima en dit was zoals gewoonlijk ook rondom de feestdagen het geval. Al met al komt het er op neer dat de prijzen vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar," vervolgt Wilson. 

Problemen met vrachtvervoer 
Wat de handel momenteel belemmerd, zijn problemen met het vrachtvervoer wat te maken heeft met de nieuwe elektronische dataloggers die vanaf december verplicht zijn gesteld door de Federal Motor Carrier Safety Administration. 

"Het probleem is dus om vrachtwagens te vinden die in staat zijn de producten te vervoeren. De nieuwe regelgeving heeft de afgelopen drie weken voor een verdubbeling van de tarieven gezorgd en de levertijd met 2 tot 3 dagen vertraagd. Het is een ware nachtmerrie," legt Wilson uit. "Als importeurs kunnen wij niets doen want het zijn de transportbedrijven die zich aan de nieuwe regelgeving aan dienen te passen."

Hoewel deze problemen zich ongetwijfeld vanzelf op zullen lossen, verwacht Wilson een tragere handel tot aan het einde van de winter. "Vanaf de komende weken tot aan maart zal de handel wat inzakken. Normaal gezien trekt de vraag in maart en april aan, wanneer er weer meer product op de markt komt. In maart wordt de vroege oogst watermeloenen uit Florida verwacht," aldus Wilson.



Voor meer informatie:
Michael Wilson
National Produce Marketing Inc.
Tel: +1 (416)-259-0833
mike@nationalproduce.com
www.nationalproduce.com

Publicatiedatum: