Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Meer energie door blauwalg bij het ontbijt

"Spirulina vindt gretig aftrek in Frankrijk”"

Eric Constans produceert spirulina. Deze blauwe algensoort is rijk aan proteïnen, vitaminen en mineralen en is goed voor het hele lichaam. De Fransman begon met de productie van spirulina in februari 2017.

De Spirulina wordt in grote bassins geteeld

Gat in de markt
Eric: "De zaken gaan goed. Mijn klanten zijn erg tevreden en bezorgen me veel mond-tot-mondreclame. Hierdoor krijg ik er steeds weer nieuwe klanten bij." De pillen en staafjes die Eric van de spirulina maakt worden het hele jaar door goed verkocht. Consumenten roeren dit bijvoorbeeld door hun ontbijtshake. Naast staafjes en pillen verkoopt Eric ook chocoladetabletten en bonbons waar de alg in verwerkt is. Met kerst is er een enorme piek in de verkoop hiervan. Volgens Eric is de chocola door de spirulina lekker knapperig. "In het begin smaken de tabletten gewoon naar chocola; daarna volgt de smaak van spirulina."



Algenlucht 
De geur van spirulina is niet al te aangenaam. Eric: "Het is een alg, en dat ruik je. Mijn klanten zijn dan ook niet weg van de geur. De smaak is gelukkig wel goed: vrij neutraal en een beetje zout."



Eeuwenoud en oergezond
Spirulina zou een echt wondermiddel moeten zijn. De blauwalg, die al sinds mensenheugenis bestaat, is een antioxidant en stimuleert het immuunsysteem. Het goedje is voor iedereen geschikt. 




Voor meer informatie:
La Spiruline de Montauban 
Eric Constans