Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De winter is het seizoen voor mango's in Litouwen

In Litouwen worden in de winter de meeste mango's verkocht. Volgens Nerijus Pranckus van Litbana is dit zo omdat consumenten gedurende de zomermaanden eigenlijk met name geïnteresseerd zijn in lokaal geteeld fruit zoals aardbeien en steenfruit. 



"We merken dat de vraag naar mango's blijft stijgen maar toch is de binnenlandse consumptie niet zo hoog. Ik denk dat dit vooral komt omdat het een dure fruitsoort is. Kakifruit is de grootste concurrent van mango is en deze fruitsoort is ook wat populairder onder consumenten omdat hij beduidend goedkoper is," legt Nerijus uit.

Het mangoras Tommy Atkins, met maten tussen de 7 en 9, wordt het meest verkocht op de Litouwse markt. Nerijus vertelt dat zijn bedrijf zowel conventionele als eetrijpe mango's importeert en dat beide varianten even populair zijn. 

"Consumenten zijn niet zo kieskeurig als het aankomt op eetrijpe mango's maar ik heb wel gemerkt dat het een populaire keuze voor de foodservice sector is, omdat men hier graag werkt met producten die direct te gebruiken zijn."

Er worden kleine hoeveelheden mango's geïmporteerd, variërend van een paar dozen tot een pallet. Om deze reden koopt Litouwen haar fruit in Nederland in. De prijzen zouden er relatief stabiel zijn. 

"De laatste tien jaar is het aanbod aan import-AGF uitgebreid onder invloed van de vraag van supermarktketens en de horecasector. Ons bedrijf is daarom naast het leveren van groenten en fruit ook gestart met het aanbieden van opslag en bijbehorende diensten, zoals sorteren, verpakken, etiketteren en het rijpen van bananen en hebben we een crossboard platform voor het verladen van vracht naar landen in het oosten waarbij we ook de douanetechnische dienstverlening bieden."



Voor meer informatie:
Nerijus Pranckus
Litbana
Tel. +370 5 2601938
Fax +370 5 2107032
Email: nerijus.p@litbana.lt
info@litbana.lt
www.litbana.lt
www.facebook.com/Litbana
Publicatiedatum: