Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Retailers zijn tevreden over de kwaliteit en vraag

"Duitsland: "Ook na de feestdagen nog uitstekende afzet citroenen"

Ook na de grote vraag rondom Kerst verloopt de afzet van citroenen ook in het nieuwe jaar nog altijd goed. Momenteel domineren Italiaanse en Spaanse rassen de markt. Thomas Heeren, directeur van Fruchtagentur GmbH Alters Land, vertelt dat de vraag naar Siciliaanse citroenen constant is. 

In de aanloop naar Kerst was de afzet erg hoog maar ook na de feestdagen doet de fruithandel nog goede zaken. "We verwachten dit seizoen een normale oogst. De kwaliteit is dit jaar uitmuntend. Het prijsniveau ligt voor zowel bio- als conventionele citroenen zo'n 10% onder dat van vorig seizoen," vertelt Heeren. 


Directeur Thomas Heeren (links) vermarkt zowel conventionele als biocitroenen in heel Europa

Sicilië
Het in Jork gevestigde bedrijf verkoopt de citroenen van PASAM Agrumi, een telerscoöperatie uit de Siciliaanse regio Syracuse en levert citroenen uit biologische en conventionele teelt aan de hele Europese markt. Sicilië is samen met de teeltgebieden in Spanje één van de grootste spelers op de citroenenmarkt. Heeren legt uit dat er verschillende regio's in Sicilië zijn waar citroenen geteeld worden, waaronder Acireale, Messina, Palerma en uiteraard Syracuse. Volgens Heeren is de laatstgenoemde regio dankzij haar bodemsoort en klimaat het beste teeltgebied. 

De aanvoer van citroenen is het hele jaar door vrij goed. "Momenteel zitten we in het hoogseizoen en verkopen we het ras Primofiori. In maart gaan we verder met het vermarkten van Bianchetti en in mei zijn de Maggiolini's aan de beurt. In de zomermaanden werken we met groene citroenen van het ras Verdello die vanwege hun kleur interessant zijn voor de biosector."

Internationaal
Het agentschap Altes Land is centraal gelegen in het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied in Noord-Europa. Vanuit hier biedt het bedrijf haar klanten al sinds 1990 een breed assortiment aan producten, waaronder hardfruit, citrus en aardbeien. Het bedrijf mag diverse grote retailketens en groothandelaren tot haar klantenkring rekenen. 



Voor meer informatie:
Fruchtagentur GmbH Altes Land
Geschäftsführer: Thomas Heeren
Westerjork 95D-21635 Jork
Publicatiedatum: