Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor dit zoete ras worden hoge prijzen betaald

Gele dragonfruit uit Ecuador voor brede publiek geschikbaar

Ecuador exporteert pas sinds een jaar geel dragonfruit naar de Verenigde Staten. De eerste volumes werden aan de het einde van de zomer naar de Amerikaanse markt geëxporteerd. Dit Ecuadoraanse ras heeft een brix tussen de 21 tot 23. De brix van rode dragonfruitrassen ligt rond de 13 tot 14. 

De grootste aanvoer naar de Verenigde Staten bestond tot nu toe uit rood dragonfruit maar daar zou volgens Enrique Garcia van It's Montse Fruits weleens verandering in kunnen komen. "Van oudsher leveren we rood dragonfruit met rood of wit vruchtvlees maar dit ras is nieuw hier op de markt," vertelt hij. Het fruit wordt naar It's Montse Fruits verladen via een bedrijf in Homestead in Florida. Het fruit is jaarrond verkrijgbaar met slechts twee tot drie korte onderbrekingen per kalenderjaar. 




Dragonfruit is een populaire fruitsoort op de Aziatische markt. De gele variant valt echter bij iedereen die hem proeft meteen in de smaak dankzij zijn heerlijk zoete smaak. "Daarom is dit ras ook duurder," vervolgt Garcia. "Telkens als je een premium product aan kan bieden, is er een kans om je inkomsten te verhogen. Zodra het fruit populairder wordt, zullen meer mensen het gaan telen en dalen de prijzen weer. Een doos van 4,5 kilo wordt in Texas momenteel verkocht voor €29. Garcia verwacht dat meer Ecuadoraanse telers zich volgend jaar op de teelt van geel dragonfruit toe zullen gaan leggen. 

Sinds zijn bedrijf zes maanden geleden startte met het dragonfruitprogramma, hebben er een aantal opvallende veranderingen plaats gevonden. "In het begin was het fruit meer een product voor fijnproevers dat telers in dozen van 2,5 kilo aanboden. Vervolgens schakelden zij vanwege de groeiende populariteit van het fruit over op dozen van 4,5 kilo. "Ik denk dat de afzet van geel dragonfruit over twee à drie jaar die van regulier dragonfruit voorbij zal streven," aldus Garcia.

 

Voor meer informatie:
Enrique Garcia
It's Montse Fruits Inc.
Ph: 956-559-8030
Publicatiedatum: