Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prijzen momenteel licht aangetrokken

"Schaarste bij gele paprika's na kerstperiode"

De kerstperiode heeft tot een lichte schaarste op de paprikamarkt geleid. Vooral de gele soorten zijn in kleinere hoeveelheden beschikbaar. Daardoor zijn ook de geliefde paprikamixen met de kleuren rood, geel en groen iets duurder geworden. In de komende weken zal de markt vermoedelijk stagneren.

Als gevolg van de kleinere beschikbaarheid zijn de prijzen iets aangetrokken. Voor de gangbare maten met een doorsnee van 70-90 millimeter schommelen de huidige prijzen rond de 1,40-1,50 euro per kg. De soorten met een grotere doorsnee gaan eerder in de richting van 2 euro per kg. In z'n totaliteit spreken de paprikahandelaren van een tevredenstellende marktsituatie. Vooral de kwaliteit van de Spaanse producten wordt door sommige verkoper als 'top' omschreven. Tijdens de feestdagen waren ook de mengsels van snackpaprika's populair. De vraag hiernaar neemt momenteel echter weer wat af.



Steeds kleiner aanbod
Ook bij groothandel Uhlemann geeft men momenteel de voorkeur aan paprika's uit Spanje. "Deze paprika's zijn qua kwaliteit minder wisselend dan de producten uit bijvoorbeeld Marokko. Passend hierbij is het prijsverschil circa 10-15 procent. De Duitse consumenten hebben hoge eisen en daarom is het belangrijk dat de producten er goed uitzien'', aldus directeur Andreas Zögner. "Momenteel is de gele paprika zeer gewild vanwege de beperkte beschikbaarheid. Rond kerst waren er meerdere aanbiedingen in de levensmiddelenhandel en werd het aanbod op de markt steeds kleiner. Daarna gaan de prijzen dan ook razendsnel omhoog. Daarbij komen natuurlijk meerdere factoren samen.''

Zelf levert de groothandelaar vooral aan cateringbedrijven en komen speciale producten zoals snackpaprika's niet zo in aanmerking in tegenstelling tot convenience producten. "Dat is vooral voor de markten interessant. We leveren hoofdzakelijk bewerkte, gesneden en gewassen ready-to-eat producten. Dat is onze specialiteit. Ook in de paprikacategorie zijn deze 'to go' producten over het algemeen erg in opkomst vanwege single-huishoudens. Er wordt ook steeds meer waarde gehecht aan kwaliteit en goede voeding. Dat zet langzaam aan een beetje door.''

Serviceleverancier
Uhlemann is een volwaardig servicebedrijf dat sinds meer dan 30 jaar hoofdzakelijk aan grootkeukens en mensen in de regio Frankfurt levert. Het assortiment omvat het gehele productpalet aan groenten en fruit zoals salades, bessen en exoten. Het bedrijf biedt naast rauwe en convenience producten ook biologische producten aan. Het aandeel hiervan zal in de komende jaren verder toenemen.

Verdere informatie:
Uhlemann GmbH - The Fruit Company
Die Sang 11-13, 61191 Rosbach
Geschäftsführer: Andreas Zögner
06003 / 93457-0
Publicatiedatum: